HEMEN TIKLA ARA
0 212 233 09 99
ÜCRETSİZ WHATSAPP
BİLGİ HATTI

2020 Rusça Kursu

SDM Dil Okulu Seviye Tespit Sınavları İngilizce Almanca İspanyolca Fransızca Çince İtalyanca Rusça Yunanca Portekizce Farsça Arapça Türkçe

 

Yeni bir dil öğrenirken, dilin kullanıldığı ülkeler her zaman ilgimizi çeker. Hatta çoğu zaman dilini öğrendiğimiz ülkede yaşamak isteriz. Bu isteğimiz tam olarak gerçekleşemese de en azından bir ya da birkaç kez dilini öğrendiğimiz ülkeye gitme şansınız yakalayabiliriz. Belki bir iş toplantısı dolayısıyla belki de eğitim ya da turist olarak! Hangisi olursa olsun, dilini öğrendiğimiz ülkeyi ziyaret etmek harika bir aktivitedir. Böylece bolca pratik yapabilir ve dilinizi geliştirebilirsiniz. Ve eğer Rusça öğreniyorsanız, büyük bir toprak parçasının yanı sıra, eski ve değerli kültürlerle tanışmaya hazır olun! Fakat bu iş ya da gezi planından önce Rusçanızı bir parça ilerletmekte fayda var. 2020 Rusça kursu, seviyenize uygun eğitim programları ile size verimli bir eğitim süreci sunuyor.

 

 

Rus dili

Eğer Rusça öğrenmeye karar verdiyseniz, nüfusu 144 milyondan fazla olan büyük bir ülkenin dilini öğreneceksiniz demektir. Diğer bir deyişle dünyanın en kalabalık dokuzuncu -bu sayı değişmiş de olabilir- ülkesi! Kaynaklara dayanarak konuşursak eğer, Rusya, Kuzey Asya’nın tamamı ile Doğu Avrupa’nın büyük bir kısmını kaplıyor. Sonuç olarak, Rusçayı konuşan kişi sayısı da coğrafyaya bağlı olarak artıyor. Bu da Rusça bilen birisi için büyük bir alanda hareket etmek demek ki, elbette dünyanın pek çok ülkesinde de Rusça konuşanlar var. Bu bilgilerden söz etmemizin nedeni, öğrendiğiniz dilin yararları üzerine yoğunlaşmak. Bununla birlikte Rusçanın ana dil olarak kullanıldığı coğrafyaları tanımak, dil eğitiminiz için de son derece yararlı… 2020 Rusça kursu da aslında ana dili eğitimi üzerine yoğunlaşan bir programa sahip… Böylece henüz bu büyük coğrafyaları keşfetmek için fırsatınız olmasa da, ana dili eğitimi ile bu dili çok daha iyi kavrayabiliyorsunuz. 2020 Rusça kursu, ana dili eğitiminin yanı sıra birebir konuşma pratiği sunan bir eğitim… Bu da başlangıç seviyesindeki öğrenciler için büyük bir eğitim avantajı sağlıyor. Yeni bir dili ana dili üzerinden öğrenmek, köklü ve verimli bir süreç geçirmenize yardımcı oluyor. Birebir eğitim ise, öğretmenin yanı sıra öğrencinin de aktif olarak eğitim sürecine katılmasını sağlıyor. Şurası bir gerçek ki, Rusça ya da diğer dillerde hiçbir zaman tek taraflı eğitim yarar sağlamaz. Mutlaka öğrencinin de eğitim sürecine katılması ve aktif olarak konuşma pratiklerinde yer alması gerekir. Bu nedenle birebir eğitim diğerlerine göre öne çıkan ve başarının yakalanmasında önem arz eden bir sistemdir.

 

Geçtiğimiz yüzyılda olduğu gibi günümüzde de politik açıdan önemli bir dil olan Rusça, yaklaşık 160 etnik grup tarafından yüzden fazla dil ve lehçede konuşuluyor. Fakat bu sizi korkutmasın… Aslında dillerin birçoğu farklı lehçelere sahiptir. Her ne kadar lehçeler iletişim zorluğuna neden olsa da, temel Rusça eğitimi ile dil bilginizi ihtiyacınız olduğu kadar öğrenmeniz mümkündür. 2020 Rusça kursu, dili, hedef ve amaçlarınıza uygun olarak öğrenmenizi sağlar. Böylece mesleki ya da akademik alanda ihtiyacınız olan geniş bilgi dağarcığına ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte Rusya’da, Rusça ülkenin tek resmi dilidir. Yine de cumhuriyetler ya da özerk bölgelerde Rusça ile birlikte yerel diller de resmi dil olarak kullanılmaktadır. Olumlu bir bakış açısı ile temel Rusça bilginiz ile diğer lehçeleri öğrenme ve kendini bu alanda geliştirme şansını dahi yakalayabilirsiniz.

 

Otuz üç harfe sahip Kiril alfabesi, Rusçanın temelini oluşturur. Siz de Rusçayı çok daha iyi öğrenmek ve 2020 Rusça Kursu ile iş ve okul zamanlarınıza uygun eğitim programlarından yararlanmak için eğitim danışmanlarımızdan destek alabilirsiniz.

 

 

 

Scroll to Top
Scroll to Top