HEMEN TIKLA ARA
0 212 233 09 99
ÜCRETSİZ WHATSAPP
BİLGİ HATTI

2020 İngilizce Kursu

SDM Dil Okulu Seviye Tespit Sınavları İngilizce Almanca İspanyolca Fransızca Çince İtalyanca Rusça Yunanca Portekizce Farsça Arapça Türkçe

 

Yeni kararlar almak için en iyi zamanlardan biri de yılbaşıdır. Aslında uzun zamandan bu yana aklımızın bir köşesinde dolandırıp durduğumuz yeni kararları hayata geçirmenin zamanı artık gelmiştir. Eski yıla “hoşça kal”, yeni yıla ise birçok yeni projemizle birlikte “hoş geldin” deriz. Bu yeni kararlardan biri neden İngilizce öğrenmek olmasın? 2020 İngilizce kursu, yeni yılda İngilizcenizi geliştirmeniz için harika fırsatlar sunuyor.

 

 

“Do you have any New Year’s resolutions?”

 

İşte 2020’nin en önemli sorusu! Peki, sizin bu soruya verecek bir ya da birkaç cevabınız var mı? Mutlaka vardır. Özellikle de eğitim alanında… Hepimizin meslek ya da akademik olarak pek çok hedefi vardır. Şüphesiz bunları gerçekleştirmenin yolu artık yabancı dil öğrenmekten geçiyor. Bu durumda yukarıdaki soruya cevap olarak; “Yes, I want to learn a new language…” diyebilirsiniz. 2020 İngilizce kursu bu hedefiniz için en iyi öğrenme biçimlerini sunacaktır. Elbette başka kararlarınız da olabilir; Rus klasiklerinin hepsini okumak, Paris’e gitmek, bir roman yazmak ya da İngilizce öğrenmek! Biz İngilizce öğrenme üzerinde duralım ve gündelik dilde yeni yıl kararlarınızı İngilizce olarak nasıl söyleyebileceğiniz hakkında birkaç örnek cümle yazalım.

 

Ama önce soru örneklerimiz var.

 

 

İngilizce soru sormak

Az önce söylediğimiz gibi 2020’de İngilizce öğrenmeye karar verdiniz. Bu harika bir karar! Fakat sonra… Bu kararın devamını getirmek için yapmanız gereken ilk şey size uygun eğitim kurumlarını araştırmaktır. Bununla birlikte 2020 İngilizce kursu ile birebir bir eğitim şekline de hazır olmanız gerekir. İlk dersinizde öğretmeninizden şu soruları duymanız mümkündür:

 

Do you have any New Year’s resolutions?

Ya da şöyle;

What are your New Year’s resolutions?

Ya da şöyle;

What is your New Year’s resolution?

 

2020 İngilizce kursu ile temel gramer kurallarının yanı sıra İngilizce konuşma, dinleme ve anlama pratiklerini de sürdüreceksiniz. Örneğin yukarıdaki sorulara, ilk birkaç dersten sonra aşağıdaki gibi basit cevaplar verebilirsiniz:

 

Do you have any New Year’s resolutions?

Yes, I do. I plan to take up kickboxing starting next week. I’m excited to finally do it rather than just talk about it! How about you?

 

İşte bu noktada öğretmeniniz İngilizce için vazgeçilmez olan phrasal verb’lerden söz etmeye başlayacaktır ki bu da İngilizce eğitiminizde hızla ilerlediğiniz anlamına gelir.

Örneğin bir phrasal verb olan “take up”ı sıklıkla kullanabiliriz. Böylece yapmayı planladığımız bir hobiden söz edebiliriz. Tıpkı az önceki örnekte olduğu gibi…

Bu tür bir konuşma için kullanabileceğimiz diğer phrasal verb “give up”tır ve daha çok bir şeyi yapmaktan vazgeçtiğimiz anlamını taşır. Bu fiili, sona erdirmek istediğimiz kötü alışkanlıklarımızı  anlatmak için  kullanabiliriz.

 

Örneğin:

How about you?

I am giving up sugar for the month of January. Then, for the rest of the year, I’m avoiding soft drinks.

 

Bir fiilimiz daha var: “cut out”. Aslında bu fiil de aşağı yukarı “give up” gibi kullanılıyor.

 

2020 İngilizce kursu, gramer seviyenize göre derslerinizi ayarlayabileceğiniz tamamen size özel bir kurstur. İş ya da okul saatlerinize göre eğitim programınızı düzenleyebilir ve öğretmeninizle ihtiyacınız olan İngilizce bilgisi üzerine yoğunlaşabilirsiniz. Böylece 2020 kararlarınızın ilkini de yerine getirmeye başlamış olursunuz.

 

 

Scroll to Top
Scroll to Top