HEMEN TIKLA ARA
0 212 233 09 99
ÜCRETSİZ WHATSAPP
BİLGİ HATTI

2020 Arapça kursu

SDM Dil Okulu Seviye Tespit Sınavları İngilizce Almanca İspanyolca Fransızca Çince İtalyanca Rusça Yunanca Portekizce Farsça Arapça Türkçe

 

Yeni bir dil öğrenenler için gramer bilgisi iki anlama sahiptir. Birincisi, dil bilgisi kurallarını bilmek, ikincisi ise bu kuralları doğru bir şekilde uygulamaktır. Bununla birlikte ana dilimizi kullanırken çoğu zaman bu kuralları uygulamayız. Bu durum yeni bir yabancı dili öğrenenler için de geçerlidir. Diğer bir deyişle, yeni bir dili öğrenmeye başladığımızda kimi zaman sokak dilini tercih edebilir ve dil bilgisi kurallarını kullanmayabiliriz. Şurası bilinen bir gerçektir ki; gramer sadece birtakım kurallardan ibaret değildir. Konunun bir de beceri yönü vardır. 2020 Arapça kursu, sizi dil bilgisi kurallarına boğmadan, yetenek ve becerilerinizi ön plana çıkartan bir eğitim programdır.
Gramer sanatı
Yunanlıların gramere “tekhne grammatike – gramer sanatı”, Latinler’in ise “ars grammatica – gramer sanatı” dediğini biliyor muydunuz? Muhtemelen hayır! Antik Yunanca gramerini yazan Trakyalı Dionisos’a göre ise dilbilgisi eğitim programının sadece bir bölümüdür. Aynı biçimde Araplar da gramer bilgisinin beceri tarafına eğilmişler ve buna da “sınâcatu’l-icrab” demişlerdir. Bu bilgiler ilginç olduğu kadar da önemlidir, çünkü Arapça dilini Arapların kullandığı gibi kullanabilmek ciddi bir bilgi birikimi, bununla birlikte beceriyi gerektirmektedir. 2020 Arapça kursu, ana dili Arapça olan öğretmenlerle eğitim programını bu çerçevede düzenleyerek, öğrencinin eğitimine yoğun bir katkı sağlamaktadır. Ana dili bilgisi, Arapların dili nasıl kullandıklarına dair pek çok formülü içinde barındırır. Bu da, Arapça öğrenen birisi için kuralları uygulamalı olarak öğrenmek anlamına gelir. Diğer bir deyişle 2020 Arapça kursu için, dili doğal ortamında öğrenmek de diyebiliriz. Öğrenci kursu süresince Arapçaya maruz kalacak ve böylece dili öğrenmek için en doğal ortamı yakalaşmış olacaktır.
Herkes Arapça öğrenebilir
Arapça alfabesi sessiz harflerden oluşur. Bu da her şeyden önce her bir kelimenin tek başına nasıl okunacağı hakkında bazı kuralları öğrenmeniz anlamına gelmektedir. İkinci aşamada ise bu kelimelerin cümle içerisindeki görevlerine göre son harflerin farklı biçimlerde seslendirilmesine sıra gelir. Arapçanın sessiz harf ve kelimelerden kurulu olan cümleleri, bu dile diğerlerinde bulunmayan bazı zorluklar ekler. İşte bu da Arapça eğitiminde ana dili bilgisini öne çıkartan bir diğer önemli durumdur. Bununla birlikte Arapçayı, tıpkı diğer dillerde olduğu gibi doğru sesleri kullanarak okuma zorunluluğunuz vardır. Tabii aynı durum konuşulan Arapçayı anlamak için de geçerlidir. 2020 Arapça kursu, gramer bilgilerinizin yanı sıra konuşma ve anlama becerilerinizin de gelişmesi için en ideal eğitim programlarından biridir. Dolayısıyla, Arapça bir metnin doğru okunabilmesi için bazı gramer kurallarının bilinmesi şarttır. İşte bu noktada da öğretmene düşen görevin payı oldukça artmaktadır. Doğru bir Arapça eğitimi için ilgi ve beceri alanlarınıza yoğunlaşan, konuşma ve dinleme pratiğinin gramer bilgisiyle birlikte ön plana çıkarıldığı bir eğitim programı gerekli koşuldur. Arapçayı kullanmak ve iyi bir iletişim kurmak için dilin kurallarını bilmek ve uygulamak gerekir ki, bu da doğru bir öğrenme biçimi ile mümkün olacaktır.
2020 Arapça kursu, konusunda uzman eğitmenleri ve seviyenize uygun başlangıçlarla, adım adım ilerlemenizi sağlayan birebir eğitim programı sunmaktadır. Arapça kursu hakkında dilediğiniz zaman eğitim danışmanlarımızı arayabilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.
Scroll to Top
Scroll to Top