HEMEN TIKLA ARA
0 212 233 09 99
ÜCRETSİZ WHATSAPP
BİLGİ HATTI

2019 Yunanca kursu

SDM Dil Okulu Seviye Tespit Sınavları İngilizce Almanca İspanyolca Fransızca Çince İtalyanca Rusça Yunanca Portekizce Farsça Arapça Türkçe

 

Antik çağlarda Yunanistan, fikirlerin, geleneklerin, dillerin ve bilgilerin önemli bir merkeziydi. Batı uygarlığının beşiği kabul edilen Yunanistan’ın antik mirasının pek çok medeniyeti etkilediği aşikârdır. Demokrasi, batı edebiyatı ve felsefesi, siyaset bilimi ve matematiksel ilkeler bu topraklarda doğmuş, gelişmiş ve yayılmıştır. Elbette tüm bunların Yunanca dilini öğrenmekle direkt ilgisi vardır, çünkü yeni bir dil öğrenmek kültürel bir alışveriştir. Yeni bir dili en iyi şekilde öğrenmenin temel yolu kültürel birikimler hakkında bilgi sahibi olmaktır.  2019 Yunanca kursu, ana dili Yunanca olan öğretmenlerle geçmişi binlerce yıl gerilere uzanan bu etkileyici dili kültürel olarak da en iyi şekilde öğrenmenizi sağlayacaktır.

 

Eski bir dil: Yunanca

Yunanistan modern uygarlığın temel taşlarından birçoğuna kaynaklık eden büyük bir mirasa sahiptir ki bunlardan biri de Yunanca dilidir.  Yaklaşık olarak 4.000 yıllık bir geçmişe sahip olan Yunanca, Hint-Avrupa dil ailesinin Greko-Grebar grubuna dâhildir. Binlerce yıl öncesinden günümüze uzanan tarihi süreç Yunancanın, antik ve modern Yunanca olarak ayrılmasına neden olmuştur. Dünya sahnesinin hemen her alanında baş aktör olan Yunanca, eski ama etkin ve geçerliliği yüksek bir dildir. Yunanistan’da dünyadaki diğer tüm ülkelerden daha fazla arkeolojik müze bulunduğu düşünüldüğünde sadece turizm alanının da dahi Yunanca bilenler için onlarca iş imkânı vardır. Bununla birlikte dilin doğru bir şekilde öğrenilmesi ancak sistemli ve kapsamlı bir eğitim programı ile mümkündür. Bilim, felsefe, sanat terminolojilerinin kökeninde etkin olan dili 2019 Yunanca kursu ile öğrenmek dilin tüm özelliklerini en iyi şekilde kavramanızı sağlayacaktır.

 

Yunanca gibi eski bir dili öğrenmenin en iyi yollarından biri de dilin kökeni hakkında bilgi sahibi olmaktır. Yunanca, Homer ve pek çok Yunan şair ve yazarların eserlerinde kullandıkları lehçelerden türemiştir. Bununla birlikte hemen bütün batı dillerine yoğun bir katkıda bulunmuştur ki 2019 Yunanca kursu, çok dilli eğitimcilerle bu dili öğrenmenizi hızlandıracaktır. Dünya üzerinde konuşulan en eski dillerden biri olarak kabul edilen Yunanca, İngilizcede pek çok kelimenin kökenini oluşturmaktadır. Bu kelimelerden bazıları Yunancadan İngilizceye, bazıları ise önce Latinceye, ardından da İngilizceye geçmiştir.

 

2019 Yunanca kursu

Yeni bir dili öğrenmeye karar verdiğinizde bunu, dilin konuşulduğu ülke başta olmak üzere tüm dünyadaki kullanım ve etki alanı ile değerlendirmek oldukça önemlidir. Şüphesiz Yunanca, profesyonel anlamda pek çok yeni olanağa ulaşmanızda yardımcı olacaktır. Ancak unutulmaması gereken en hassas nokta, dili öğrenme amaç ve hedefleridir. 2019 Yunanca kursu, bu amaç ve hedefleriniz doğrultusunda sizi yönlendirecek ve dili sistemli ve programlı bir şekilde öğrenmenizi sağlayacaktır. Farklı bir kültürün dilini öğrenmek zaman içerisinde yolunuza bazı engellerin çıkmasına neden olabilir ki motivasyon yeni başlayanlar için son derece önemlidir. Ana dili Yunanca olan eğitmenler, seviyenizin giderek artmasına ve dili yaşayarak öğrenmenize katkıda bulunacaktır.

 

 

 

 

 

Scroll to Top
Scroll to Top