HEMEN TIKLA ARA
0 212 233 09 99
ÜCRETSİZ WHATSAPP
BİLGİ HATTI

2019 en iyi Yunanca kursu ve fiyatları

SDM Dil Okulu Seviye Tespit Sınavları İngilizce Almanca İspanyolca Fransızca Çince İtalyanca Rusça Yunanca Portekizce Farsça Arapça Türkçe

 

Dünyanın en çok konuşulan dillerinden birinin İngilizce olduğu doğrudur. Ancak İngilizcenin de etkilendiği diller vardır ki bunların başında antik çağların dili olan Yunanca gelmektedir. Peki, bugün kaç tane Yunanca kelime kullandığınızı biliyor musunuz? “Antique”, “idol”, “dialogue”, “geography”, “grammar”, “architect”, “economy”, “encyclopaedia”, “telephone”, “microscope”  ve diğerleri… Bu kelimelerin birçoğunu, sizin de bildiğiniz gibi Türkçe olarak da kullanıyoruz. Açıkçası diller arasında etkileşim hızını yakalamak, bin yıllar düşünüldüğünde, hiç de kolay değil! İşte bu diller şenliğinde, dünyanın kadim dillerinden biri olan Yunancayı öğrenmek yalnızca yeni bir dili değil, büyük bir kültürel mirası öğrenmek anlamına geliyor. 2019 en iyi Yunanca kursu ve fiyatları, size yeni bir dil öğrenme aşamasında fikir verecektir.

 

Siz de Yunanca konuşabilirsiniz

Yunanca, en eski Hint-Avrupa dillerinden biridir ve genellikle Eski Yunanca ve Modern Yunanca olarak ayrılmıştır.  Modern Yunanca, antik dönemlerdeki Eski Yunancanın yaygın bir lehçesi olan Koine’den türetilmiştir. 19. yüzyılda ise Modern Yunanca, Yunanistan Krallığı’nın resmi dili haline gelmiştir. Bazı dilbilimcilerine göre eski Yunanlılar, hem ünlüleri hem de ünsüzleri temsil eden “gerçek” bir alfabe kullanan ilk insanlardı. Aslına bakarsanız, “alfabe” kelimesi de Yunan alfabesinin ilk iki harfinden “alfa” ve “beta” kelimelerinden oluşmaktadır. Dillerin gelişimi ilginç ve etkileyici maceralarla doludur. Siz de bu maceraların bir parçası olabilir, iş ve meslek kariyerinizi yükseltebilirsiniz. Yunanca dili, kültürel yoğunluğu, turizm alanındaki etkisi ve dünyanın her yerinde size iş fırsatları sağlaması açısından son derece önemli bir dildir. 2019 en iyi Yunanca kursu ve fiyatları, bu eski ama modern dile giriş yapmanızı sağladığı gibi, ana dili Yunanca olan eğitmenlerle çok daha köklü bir eğitim almanıza yardımcı olacaktır.

 

Bir dünya mirası

Şurası bir gerçek ki Yunan mitolojisi, Batı kültüründe, özellikle sanat ve edebiyatında oldukça etkili olmuştur. Şaşırtıcı olmayacak bir şekilde, İngilizcedeki bazı yaygın ifadeler bu eski mitlerden ve inançlardan kaynaklanmaktadır. Örneğin İngilizcedeki “Achilles heel” deyimi, Aşil topuğuna ya da zayıf veya hassas bir noktaya sahip olmak anlamına gelir. Bu deyimdeki “Aşil”, Homeros’un destansı şiiri İlyada’nın Yunan kahramanı ve ana karakteridir. Aşil’in savunmasız olduğu tek noktası topuklarıdır. İşte deyim de kaynağını bu Yunan kahramandan alır. Ne kadar da etkileyici! Örnek bir cümle: “I’m trying to eat more healthily, but chocolate is my Achilles heel.”

 

Yine “Midas touch” Yunan mitolojisinden türetilen bir başka yaygın ifadedir. Aşağı yukarı, büyülü bir yeteneği tanımlayan deyim, dokunduğu her şeyi altına çeviren Kral Midas’ın bir hikayesinden kaynaklanmaktadır. İşte ikinci örnek cümle: “My brother’s business is so successful, he really has the Midas touch!”

 

Tüm bu örnekler Yunancanın özel ve ayrıcalıklı bir dil olduğunun sadece minicik bir kanıtıdır. Diller konusunda araştırma yapmak sonsuz bir uzay boşluğunda zaman geçirmek gibidir. Yunanca dilinin bu yoğun etkileşimi dilin dünya üzerindeki kullanımını da pek çok alanda yoğunlaştırmıştır. Bu da mesleki ve iş kariyeri açısından Yunancanın uluslararası birçok arenada size katkı sağlaması anlamına gelmektedir. 2019 en iyi Yunanca kursu ve fiyatları, bu dili ve kültürünü en kapsamlı şekilde öğrenmenizi ve kullanmanızı sağlayacaktır.

 

 

Scroll to Top
Scroll to Top